Net als heel veel andere producten is ook hondenvoer makkelijk online te bestellen. Er zijn meerdere webshops met een groot assortiment van hondenvoer, waardoor er altijd wel wat lekkers te vinden is voor jouw favoriete viervoeter. Net als in de supermarkt is het voer ook te verkrijgen voor alle leeftijden van je dier, en in verschillende hoeveelheden. Hondenvoer kopen is natuurlijk een persoonlijke keuze, afhankelijk van eerdere ervaringen, het hondenras en het budget. Nóg een voordeel van online winkelen: met een paar klikken op de filters heb je het ideale hondenvoer gevonden. Zo is hondenvoer van onder andere Pedigree, Cavom, Acana, Pro Plan, Royal Canin, Frolic, Fokker en Natural Greatness makkelijk online te verkrijgen. Hierdoor hoeft u niet te tillen met zakken voer van 5 kilo. Het hondenvoer wordt direct aan de deur afgeleverd.

Er is droog en nat hondenvoer. Droog hondenvoer zijn brokken met veel voedingsstoffen, nat hondenvoer bevat veel meer vocht. Honden moeten dus meer nat voer eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarentegen eten honden liever nat voer. Door de vochtigheid ruikt het eten meer, waardoor de hond het voedsel beter ruikt en beter eet. Een ander nadeel van nat hondenvoer is de houdbaarheidsdatum, maar het is ook mogelijk om diepvriesmaaltijden te kopen. Droge hondenbrokken zijn na het openen tot wel 6 weken te bewaren. Nat voer is na opening slechts 48 uur houdbaar in de koelkast.

Er is ook natuurlijke dierenvoeding te verkrijgen. Bijvoorbeeld van het merk Jachtinstinct, Farm Nature of Natural Greatness. Dit voedsel is gemaakt van natuurlijke producten, en bevat vaak geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Dit is ook ideaal voor honden met allergieën of andere problemen. Veel van deze producten hebben meer vlees dan gemiddelde voeding. Ook is het vlees vaak van betere kwaliteit, waardoor het vlees zelfs geschikt is voor menselijke consumptie.

 

Enkele webshops: